10 допълнителни коли ще помагат на екипите на Спешна помощ в

...
10 допълнителни коли ще помагат на екипите на Спешна помощ в
Коментари Харесай

Намериха още 10 линейки за столичната Спенма помощ


10 спомагателни коли  ще оказват помощ на екипите на Спешна помощ в София. До сряда се чака да пристигнат още 17 нови оборудвани коли за спешна помощ , които да облекчат работата на незабавната помощ. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов във връзка основаната организация по оказване на незабавна здравна помощ, представен от Българска национална телевизия.

" Видяхте, че имаше усложнения при обслужването на пациентите в София. Затова взехме решение с министър Христо Терзийски и по предписание на премиера Бойко Борисов да се обезпечат в допълнение коли за Спешната здравна помощ и по-специално за територията на  София , където е най-големият проблем. Имаме 25 коли за на ден дежурство разполагаем. От през днешния ден с още 10 коли екипите ще бъдат увеличени с съвсем 50% и се надяваме от през днешния ден да няма проблем с извозването на пациентите от вкъщи им до лечебните заведения ", заяви министър Ангелов.

Тези коли са подобаващи за транспортиране до лечебните заведения на леките и среднотежки случаи. В тези коли ще пътуват обучени парамедици и фелшери, с цел да могат пациентите да бъдат следени по време на превозването, разясни министърът.

В сряда Центъра за Спешна помощ в София ще получи 17 оборудвани нови коли за спешна помощ , които да бъдат включени към екипите, които обслужват жителите на територията на град София. " Така ще подобрим извозването на пациентите. Основният проблем, на който се дължеше обстановката с чакането на хората, които имаха потребност от екипи, се дължаха на затрудненото приемане на пациенти в лечебните заведения ", посочи министърът.

Проф. Ангелов удостовери също, че от през днешния ден потеглят контролни инспекции в частните и държавни лаборатории, защото има съществено закъснение на качване на резултатите в системата. Според подписаните контракти те са задължени да разгласяват резултатите в Националната система до 9:00 ч.

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов , шефът на Центъра за незабавна здравна помощ-София доктор Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ дават дадат информация за основаната в столицата организация по оказване на незабавна здравна помощ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР